Världens bästa, enklaste och godaste krokofanter!

I dag kom jag på något roligt. Jag såg krokofanter i affären och tänke att ”det skall jag göra”, jag menar hur svårt kan det vara. Därför gjorde jag ett eget enkelt recept. Krokofanter är sådana där fina fluffiga stänger man köper i kiosken med färgat strössel på. Tänk att göra egna! Roligt att bjuda på och fint att förvara i en glasburk om dom nu får vara i fred vill säga! 🙂

Du behöver ingen sprits

Har du ingen sprits så ta en helt vanlig plastpåse och klipp av hörnet i lagom storlek och voila! Det funkar fint eftersom dom bara skall vara raka längder! Har du en sprits så använd den så klart.

Recept krokofanter

1 äggvita

4,5 dl strösocker

0,75 dl siktat florsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 msk gelatinpulver

1,5 dl kokande vatten

Florsocker till pudring på baklåtspapper och färdigspritsade krokofanter.

Garnering

200 gram mörk choklad

50 gram cocosfett

frärgat strössel

Gör så här

Häll kallt vatten, strösocker, äggvita och florsocker i en skål. Börja blanda ingredienserna på låg varv.

Koka upp 1,5 dl vatten och vispa ner gelantinpulver med en handvisp så det löser sig fint.

Sätt sedan på matberedaren på fullfart och häll en jämn stråle av det varma vattnet du just blandat med gelantingpulver och låt det vispa tills det blir vitt och fluffigt och riktigt fast. Jag skulle säga i ca 10 minuter.

Tag en bricka eller plåt och lägg ett bakplåtspapper på. Pudra bakplåtspappret med florsocker genom att hälla det i en sil och pudra över. Lägg sedan massan i en sprits eller plastpåse, och spritsa ut långa rader som är lagom tjocka. Låt dom stå i 5 minuter och tag sedan silen igen och pudra florsocker över dom. Ställ in dom i kylen över natten (tänk på att brickan skall gå in i kylen så testa innan).

Strö sedan lite florsocker över dom och ställ in i kylen. Låt dom gärna stå äver natten. Annars i minst 2 timmar.

Klipp eller skär sedan krokofanterna i lagom stora bitar ca 10-15 cm långa.

Lägg dom på ett nytt bakplåtspapper

Smält chokladen i en djup tallrik i micron, och smält cocosfett på spisen. Häll sedan kokosfettet i den djupa tallriken och rör i hop noggrant så att de är väl blandade.

Man kan också pensla dom med choklad men jag skulle säga att det är besvärligt så inget jag rekommenderar och då blir det dessutom ingen choklad på undersidan. Jag doppar ändarna och rullar i chokladen. Det blir lite kladdigt men det blir bäst. Strössla sedan med färgat stössel. Wow! Ställ in dom i kylen tills det stelnat. Dom blir så fina så man vill bara titta på dom!

Sedan när dom stelnat i kylen så skär du bara bort all eventuell överbliven choklad på sidorna. Dom blir perfekta om du frågar mig! Någon i det här hemmet förutom mig är just nu väldigt förtjust!

Inlägget Världens bästa, enklaste och godaste krokofanter! dök först upp på pretty home blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *