Recept Paj med rödlök, mozarella och serveras med Prosciutto, oliver och ruccola;

Här kommer receptet på en av mina favoritpajer. En sådan där rätt som sköter sig själv i ugnen, och sedan räcker till flera portioner och serveras med lite goda tillbehör!

Ruccolabladen är från min hydroponiska odling. Därav de underbart stora bladen. 😉

Paj med rödlök, mozarella och serveras med Prosciutto, oliver och ruccola;

2 röd lökar

5-6 soltorkade tomater i olja

3 msk olivolja (både till att steka i och att pensla filodeg)

4 ägg

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

Salt och svartpeppar efter smak

6 Filodegark

Serveras med;

Prosciutto

Oliver gröna och svarta

Ruccola

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och hacka löken och fräs löken i olivolja
  3. Hacka de soltorkade tomaterna
  4. Häll av vätskan från mozarellan, och skär den i skivor
  5. Vispa ihop grädde, ägg och mjölk och krydda och smaka av
  6. Pensla en pajform eller en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter. Lägg filodegen omlott och låt den hänga över kanterna och pensla den med olivolja. Vik sedan upp det som hänger utanför.
  7. Bred ut löken och soltorkade tomaterna i pajskalet och häll på äggstanningen, lägg ostskivorna överst och grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter eller till äggstannigen stelnat.
  8. Lägg folie över om det börjar få färg, man kan lägga folie bara på kanterna om filodegen får färg men inte pajen.
  9. Låt pajen vila i ca 30 minuter
  10. Servera med Prosciutto, och en blandning av gröna och svarta oliver tillsammans med ruccola. Antingen dekorerar du pajen med ovan eller så serverar du det som tillbehör. Jag valde som tillbehör eftersom jag inte tänke äta upp hela pajen i dag!

Jag serverade min paj med min egenodlade ruccola som är enorm om man jämför med dom man köper i påsar i affären! Dom är verkligen supergoda och ruccola är en sådan sallad jag älskar. Detta blev en perfekt blanding och väldigt enkel att göra eftersom man inte ens behöver göra en pajdeg utan köper färdig filodeg som finns i frysen i välsorterade butiker!.

Prova receptet det blev verkligen supergott! En perfekt lunch eller middag!

Ha en fin dag!

Inlägget Recept Paj med rödlök, mozarella och serveras med Prosciutto, oliver och ruccola; dök först upp på pretty home blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *