Enkelt recept på Biscotti eller mandelskorpor

Att ha en glasburk fylld med biscotti det är verkligen vardagslyx för mig. Jag behöver inte fikabörd, men om det finns en hembakt biscotti har jag svårt att tacka nej. Dessutom är dom så otroligt enkla att baka. Så här kommer mitt eget recept. Ni måste testa!

Senast tog jag med en burk till jobbet och ställde bredvid kaffebryggaren. De var alla borta innan klockan hann slå 15:00.

Biscotti, ca 30 stycken

2 dl mandlar (hackas grovt)

3 ägg

100 gram smör

2 dl socker

7 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Gör så här;

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg smör och socker i matberedaren och blanda till en mjuk smet. Tillsätt därefter 1 ägg i taget.

Häll upp alla torra ingredienser och blanda väl i ett kärl. Tillsätt detta till smeten. Lägg samtidigt i de grovhackade mandlarna. Låt matberedaren göra jobbet till en jämn smet.

Ta sedan en sked och klicka ut degen så det blir två avlånga hela bröd.

Sätt in plåten mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills dom får fin färg.

Ta ut dom och skär dom snett och lägg dom med snittytan upp. Stäng av ugnen och ställ tillbaka plåten i ugenen med en grytvante emellan lucan så lite luft kommer int. Låt dom stå i eftervärmen och torka i ca 60 minuter.

Det går inte jämföra köpta mandelskorpor med egenbakade och man måste baka dom för att inse det. Att ha en glasburk fylld med mandelskorpor bredvid kaffebryggaren. Det är vardagslyx för mig!

Önskar er en underbar onsdag!

Inlägget Enkelt recept på Biscotti eller mandelskorpor dök först upp på pretty home blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *